VOD-seminarium med Anders Sundell

Tid: 2019-10-22 kl 13:15

På dagens Val-opinion-demokrati-seminarium (VOD) presenterar Anders Sundell ett paper på temat "Hit close to home: Does support for Sweden Democrats increase in neighborhoods affected by shootings?".

V-Dem Lunch Seminar with Amanda Edgell

Tid: 2019-10-23 kl 12:00

Amanda Edgell, V-Dem Research Fellow, University of Gothenburg, will present the paper "Of "Yellow Girls" and Banana Leaves: Women and the Removal of Executive Term Limits in Uganda".

Arbetsseminarium: Hannes Lenk

Tid: 2019-10-29 kl 09:15
Plats: Samvetet, Sprängkullsgatan 19 - Lilla Skansen 3rd floor

Forskaren som aktivist: Ulf Bjereld

Tid: 2019-10-30 kl 19:00
Plats: Kvartersscenen 2Lång, Andra Långgatan 30, Göteborg

Vissa säger sig vara aktivister, andra anklagas för att vara det. Men vad innebär forskarens samhällsengagemang? Är den personliga drivkraften ett problem, eller kan den rent av utveckla forskningen? Vad krävs egentligen för att vara vetenskapligt professionell, och hur hanterar forskaren den ädla konsten att sitta på dubbla stolar?

AFS med Kristen Kao

Tid: 2019-10-31 kl 09:15

På Allmänna forskningsseminariet (AFS) presenterar Kristen Kao: "Reconcilliation in Iraq".