QoG lunchseminarium med Ignacio Sánchez-Cuena

Tid: 2020-01-22 kl 12:00

Föreläsare: Iganicio Sánchez-Cuena, Associate Professor of Political Science and Director of the Carlos III-Juan March Institute of Social Sciences at Carlos III University of Madrid https://ignaciosanchezcuenca.com/

Forskaren som aktivist - Bo Rothstein

Tid: 2020-01-22 kl 19:00

Vissa säger sig vara aktivister, andra anklagas för att vara det. Men vad innebär forskarens samhällsengagemang? Är den personliga drivkraften ett problem eller kan den utveckla forskningen? Vad krävs för att vara vetenskapligt professionell och hur hanterar forskaren den ädla konsten att sitta på dubbla stolar?

Gästseminarium: Daniel Naurin

Tid: 2020-02-04 kl 09:15
Plats: Samvetet, Sprängkullsgatan 19 - Stora Skansen, 3rd floor

V-Dem Lunch Seminar with Karoline Wiesner

Tid: 2020-02-04 kl 12:00

Karoline Wiesner, visiting scholar 3-7 February, Associate Professor in Complexity Science at the School of Mathematics, University of Bristol. Title: "Stability of Democracies: A Complex Systems Perspective".

QoG lunchseminarium med Andreea Nastase

Tid: 2020-02-05 kl 12:00

The QoG Institute regularly organizes seminars related to research on Quality of Government, broadly defined as trustworthy, reliable, impartial, uncorrupted and competent government institutions. The seminars address the theoretical and empirical problem of how political institutions of high quality can be created and maintained as well as the effects of Quality of Government on a number of policy areas, such as health, the environment, social policy, and poverty. The seminars are in English if nothing else is indicated.

Föreläsare: Andreea Nastase, Assistant Professor in European Public Policy Faculty of Arts and Social Sciences, Maastricht University