An error occurred: javax.servlet.jsp.JspTagException: Current slot is not a valid slot [6>4]

VOD-seminarium

Tid: 2019-11-19 kl 13:15

Presentatör och ämne meddelas senare.

V-Dem Lunch Seminar with Sebastian Hellmeier

Tid: 2019-11-20 kl 12:00

Sebastian Hellmeier, V-Dem Research Fellow, University of Gothenburg, will present the paper "The Causes and Consequences of Right-Wing Populist Movements: Evidence form Germany".

STUDENTER: Praktikmässa

Tid: 2019-11-20 kl 12:15

Evenemangstyp: Mässa

Studenter på samtliga program är välkomna att delta på Statsvetenskapliga institutionens praktikmässa.

Gästseminariumr: Andrea Iossa

Tid: 2019-11-26 kl 09:15
Plats: Samvetet, Sprängkullsgatan 19 - Stora Skansen

QoG lunchseminarium med Rajeev Goel

Tid: 2019-11-27 kl 12:00

The QoG Institute regularly organizes seminars related to research on Quality of Government. The seminars address the theoretical and empirical problem of how political institutions of high quality can be created and maintained as well as the effects of Quality of Government on a number of policy areas, such as health, the environment, social policy, and poverty. Speakers are invited from the international research community and experts from NGOs and other organizations to the lunch seminars. The seminars last for one hour and include a short presentation by the speaker (30-35 min) followed by a joint discussion about the topic. If nothing else is indicated, the seminars are held in English.

Föreläsare: Rajeev Goel, Professor of Economics, Illinois State University.

AFS med Jens Bartelson

Tid: 2019-11-28 kl 15:15

På Allmänna forskningsseminariet (AFS) presenterar Jens Bartelson, professor i statsvetenskap vid Lunds universitet: "War in International Thought".

Information om våra masterutbildningar

Tid: 2019-11-29 kl 10:00

Funderar du på att börja läsa en masterutbildning hösten 2020? Då är du välkommen på informationsmöte fredagen den 29 november kl. 10.00.

Arbetsseminarium: Ettore Costa

Tid: 2019-12-03 kl 09:15
Plats: Samvetet, Sprängkullsgatan 19 - Stora Skansen, 3rd floor

V-Dem Lunch Seminar with Steven Finkel

Tid: 2019-12-03 kl 12:00

Steven Finkel is visiting scholar 1-5 December, and will present the paper "Learning Democracy: Inducing Democratic Citizenship and Voter Mobilisation through Online Civic Education - An Experimental Approach".

Föreläsare: Steven Finkel is Daniel H. Wallace Professor of Political Science at the University of Pittsburgh, USA.

Internt: Pedagogiskt seminarium

Tid: 2019-12-03 kl 13:15

Medarbetare på Statsvetenskapliga institutionen är välkomna till höstterminens pedagogiska seminarium som kommer att handla om kvalitetssäkring av våra kurser och program. Seminariet håll på engelska.

V-Dem Lunch Seminar with Herbert Kitschelt

Tid: 2019-12-04 kl 12:00

Herbert Kitschelt, George V. Allen Professor of International Relations, Duke University, North Carolina, USA, will present the paper "Partisan Realignment in Rich Democracies. The Socio-Economic Reconfiguration of Partisan Support in Knowledge Societies".

OPF & VOD seminarie med Peter Mortensen

Tid: 2019-12-09 kl 13:15

Peter Mortensen, Aarhus University, presenterar ett paper på temat "Local Democracy. A test of the fundamental proposition of democratic accountability".

QoG lunchseminarium med Anselm Hager

Tid: 2019-12-11 kl 12:00

Föreläsare: Anselm Hager, Assistant Professor of political economy at the graduate school of decision sciences in Konstanz.

Jörgen Westerståhl Lecture 2019

Tid: 2019-12-12 kl 13:15
Plats: Dragonen, Sprängkullsgatan 19

Evenemangstyp: Föreläsning

Välkommen till den sjätte Jörgen Westerståhl Lecture på temat "Homo politicus and the "problem of agency": the missing subject of modern political science" med professor Colin Hay. Föreläsningen kommer att hållas på engelska. Du behöver inte registrera dig.

Föreläsare: Colin Hay is one of the top European political scientists of our time, sharing his time between Sheffield University, Sciences Po in Paris and the EUI in Florence. His work covers a broad range of political science, including political economy, political ideology and globalization studies. He has also published extensively on the political science discipline as such, reflecting on the quality and relevance of contemporary political science analyses. He is a prolific writer; his most recent (post-2012) publications include 11 books and about as many articles. He has received major research grants from the ESRC and from the Leverhulme Trust in Britain. He is also the recipient of numerous awards, including The Richard Rose Prize, the WJM MacKenzie Award and the Philip Abrams Memorial Award.

VOD-seminarium med Henrik Ekengren Oscarsson

Tid: 2019-12-17 kl 13:15

På dagens Val-opinion-demokrati-seminarium (VOD) presenterar Henrik Ekengren Oscarsson ett paper på temat "Three decades of leader effects on vote choice: A cross-national comparison".

V-Dem Lunch Seminar with Jessica Gottlieb

Tid: 2019-12-18 kl 12:00

Jessica Gottlieb is visiting scholar 16-20 December, and will present the paper: "Formalization, Tax Appeals, and Social Intermediaries in Lagos, Nigeria".

OPF-seminariet med Jenny de Fine Licht

Tid: 2020-01-13 kl 13:15

På seminariet i offentlig politik och förvaltning (OPF) presenterar Jenny de Fine Licht, Göteborgs universitet, ett paper på temat "Justifying hard decisions - the case of school closures".

GLD Seminar with Andy Harris

Tid: 2020-05-14 kl 12:15

At the Global Governance and Local Development (GLD) seminar Andy Harris , assistent professor, Division of Social Science, New York University, Abu Dhabi will present: TBA.

Sida 6 av